Lumir Board – ett mycket jämnt tak, utan fogar och färgskillnader, snabbt och effektivt

Lumir Board är ett enkelt och snabbt sätt att bygga ett foglöst och ljudabsorberande undertak. De specialkonstruerade Knauf Cleneo Lumir-plattorna besprutas med ett cirka 6 mm tjockt lager Lumir Spray-ljuddämpningsmedel. Ingen montering av akustikull, spackling eller kittning behövs. Du får direkt en hållfast, jämn och hel yta, utan fogar och färgskillnader. Lumir Board-undertakssystemet lämpar sig utmärkt även för ljudisolering av vertikala ytor.

Foglös, jämn och färgbeständig

Grovhetsgraden på ytan kan regleras. Lumir Boards yta kan nyanseras efter RAL- eller NCS-färgkartor så att den på ett naturligt sätt passar ihop med olika slags inredningsstilar. Lumir Board-undertaket ändrar inte färg med tiden, tack vare sin lufttäta konstruktion. Du får en fullständigt jämn, hel och foglös yta.

Sparar arbete och tid vid montering

Lumir Board-undertakssystemet är lätt och snabbt att montera, eftersom plattornas fogar inte behöver jämnas ut. Det går snabbt att bespruta den foglösa ytan med den specialkonstruerade besprutningsutrustningen, så du hinner lätt med att behandla stora ytor på en dag.

Hållbar och bearbetbar

Naturliga bindeämnen ger elasticitet åt Lumir-ytan. Resultatet blir en hård och hållfast yta. Lumir Board tål slag, den kan slipas och är lätt att reparera.

Säkert material

Lumir Board har brandklass B-s1-d0 och är en M1-klassad produkt som är testad av VTT och Arbetshälsoinstitutet.

Användning

  • Helt jämn yta t.ex. på undertak, utan fogar och färgskillnader

Referenser


Tony’s Deli, Helsingfors
Egnahemshus, Karis


IsoKristiina, Villmanstrand


Forsthuset, Helsingfors


Villa Ruokonen, Kyrkslätt


Monteringsanvisning:

Lataa Lumir detailit (pdf)
Lataa levynasennusohje (pdf)
Lataa cad kuva (zip/dwg)