Lumir Comfort – virallisesti hiilinegatiivinen akustiikkapinnoite

Marika LangYleinen

Me Lumirilla kehitämme jatkuvasti uusia hiilinegatiivisia ratkaisuja, joilla pyrimme pienentämään rakentamisen hiilijalanjälkeä. Lumir Comfort on nyt myös virallisesti hiilinegatiivinen akustiikkapinnoite tuoreen sertifioinnin ansiosta.

Lumir Comfort akustiikkapinnoitteen elinkaarianalyysi on valmis ja tuotantomme on nyt virallisesti hiilinegatiivista. Hiilinegatiivisuudella tarkoitetaan tuotteen hiiltä ilmakehästä poistavaa nettovaikutusta, joka estää tai hidastaa ilmastonmuutosta. Käytännössä hiiltä sidotaan tällöin enemmän kuin sitä päästetään ilmakehään, eli päästöt ovat negatiiviset.

Kiitokset Lumirin positiivisista ympäristövaikutuksista kuuluvat pääraaka-aineellemme, eli kotimaiselle puupohjaiselle biokuidulle. Pinnoitteemme koostumus on säilynyt lähes muuttumattomana vuodesta 2017, jolloin siirryimme käyttämään kotimaisia biokuituja pinnoitteidemme raaka-aineina. Suomesta löytyykin siis jo yli 45 000 m2 hiilinegatiivista akustiikkapintaa.

Lue myös Bioboard hankkeesta, joka on toinen Lumirin kehitteillä oleva hiilinegatiivinen akustiikkamateriaali: Lumir Bioboard akustiikkapaneeli Uusi Puu -kilpailun finaalissa! – Lumir

Bio- ja kiertotalouden yrityksenä panostamme vahvasti kestävään kehitykseen ja se on koko toimintamme ydin.

Lumir Comfort on nyt sertifioidusti hiilinegatiivinen tuote. Klikkaa kuvalinkkiä nähdäksesi koko raportin.