Lumir Habitaressa 2022 – messutiedote

Marika LangYleinen

TIEDOTE 06.09.2022 klo 9:00 | Lumir Oy

Habitaressa (Helsingin Messukeskus 7-11.9.2022) vierailijat pääsevät tutustumaan Lumirin valmistamaan markkinoiden ainoaan hiilinegatiiviseen ruiskutettavaan akustiikkapinnoitteeseen. Osastolla vierailijat voivat kokea luonnollisen akustiikan, AV-teknologian ja valoautomaation yhdistämisen edut. Luonnollinen äänimaisema auttaa saamaan hifilaitteista täyden tehon irti ja se lisää merkittävästi käyttäjien viihtyvyyttä ja työtehokkuutta – kaikissa yksityisissä ja julkisissa tiloissa.

Lumirin akustiikkaseinä Bang & Olufsenin messuosastolla/Habitare 2022.

Lumir on kehittänyt selluloosapohjaisen ruiskutettavan ja huomaamattoman akustiikkapinnoitteen, joka voidaan asentaa mille tahansa pinnalle kohteen alkuperäistä ilmettä ja arkkitehtuuria muuttamatta. Lumirin kovapintainen akustiikkapinnoite on hiilinegatiivinen ja sillä voidaan akustoida alakattojen lisäksi seiniä, eli ruiskutettavalla massalla voidaan kattaa laajempia pinta-aloja kuin perinteisillä akustiikkalevyillä.

Kuluttajat – asiakkaan tarpeisiin sopivat räätälöidyt akustiikkaratkaisut

”On hyvin tärkeää, että jo kalustamattoman tilan huoneakustiikka on kunnossa. Näin akustiikkaa ei tarvitse sisustuksessa korjata jälkeenpäin. Lumirin tilaan luoma luonnollinen akustiikka takaa äänimaailman optimaalisen toiminnallisuuden ja audiosuunnittelussa päästään aivan uudelle tasolle”, kertoo Bang & Olufsenin kauppias Tomi Hyvärinen. Kuluttajalle on erittäin hyödyllistä huomioida huoneakustiikkaan liittyvät ratkaisut jo talon tai huoneiston varhaisessa suunnitteluvaiheessa, jolloin voidaan usein säästää kokonaiskustannuksissa ja asiakas välttää vaivalloiset korjausremontit. Lumir tekeekin tiivistä yhteistyötä kivitalorakentajien, arkkitehtien, sisustussuunnittelijoiden ja akustikkojen kanssa. Lumir on tähän mennessä toteuttanut jo reilusti yli sata omakotitaloprojektia eri puolella Suomea. Huomaamattomalla ja saumattomalla ratkaisulla voidaan akustoida kaikki kodin tilat spa osastoja myöten.

Lumir akustiikkakatto – OKT/Kulosaari.

Julkiset tilat – Lumirin edut ja referenssikohteita

Lumirin edut julkisissa kohteissa tulevat erinomaisesti esiin esimerkiksi Museoviraston suojelemissa rakennuksissa, joissa alkuperäiset muodot ja sävyt täytyy voida säilyttää. Vasta peruskorjatussa Tieteiden talossa pintoja akustoitiin lukuisissa eri sävyissä ja uuden Siltasairaalan laajoja seinäpintoja olisi käytännössä ollut mahdotonta akustoida perinteisillä akustiikkaratkaisuilla. Aalto-yliopisto Töölön lukusalissa pinnoite ruiskutettiin osittain suoraan vanhan rappauksen päälle ja muissa pinnoissa akustoivien pohjamateriaalien päälle. Tilan akustiikkaa parannettiin näin todella paljon visuaalisen ilmeen säilyessä täysin ennallaan. Lumirin hiilinegatiivisella akustiikkapinnoitteella voidaan lisätä puun käyttöä rakentamisessa ja pienennetään rakennuksen hiilijalanjälkeä. Julkisten tilojen akustiikkaratkaisuilla autamme rakennuttajia, suunnittelijoita, rakennusliikkeitä, urakoitsijoita ja kiinteistönomistajia saavuttamaan rakentamisen päästövähennystavoitteita.

Aalto-yliopisto Töölön lukusali Lumirin akustiikkapinnoituksen jälkeen.

Lisätiedot:

Marko Makkonen, Lumir Oy,  toimitusjohtaja, +358 40 519 5990, marko.makkonen@lumir.fi

Marika Lang (kuluttajat, media), Lumir Oy, markkinointipäällikkö, +358 40 529 4459, marika.lang@lumir.fi

Linkit:

Lumir.fi: Lumir kehittää, valmistaa ja asentaa kotimaisiin biokuituihin perustuvia, hiilinegatiivisia A-luokkaan asti yltäviä akustiikkaratkaisuja alakattoihin ja seiniin.  Soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen kaikissa yksityisissä ja julkisissa tiloissa parantamaan elämänlaatua, viihtyvyyttä ja työtehokkuutta. 

Arvorakennuksen sisäseinät ruiskutettiin uudenlaisella puumassalla – akustiikka parani merkittävästi | Aalto-yliopisto

https://www.prointerior.fi/natiivi/3484/lumir-ja-bang-&-olufsen-%E2%80%93-vapauta-kaikki-aistisi-ja-nauti

Lumir ja Passiivikivitalot panostavat yhdessä hyvään huoneakustiikkaan kivitaloissa – Lumir

Tieteiden talo – projektiesittely

Vaasan yliopiston merikampuksen Luotsi-rakennus – Lumir

Tiedote word tiedostona

Tiedote pdf tiedostona

Toimitamme painokelpoiset kuvat pyydettäessä.