Helsingin Autotalon Sky Lounge – kokoustilat

Marika Lang

Helsingin Autotalon Sky Lounge – kokoustilat, Helsinki

Helsingin Autotalon ylimmän kerroksen remontti valmistui syksyllä 2021, ja paikalle on kohonnut näyttävä kokous- ja neuvottelukeskus Sky Lounge. Sky Loungessa on mahdollista järjestää jopa 40 hengen tilaisuuksia yritysjuhlista tärkeisiin neuvotteluihin ja virkistäviin saunailtoihin.

Sky Lounge tilan alakattoon on asennettu Lumirin akustiikkaratkaisu (Lumir Board reikäkipsilevy ja Lumir Comfort akustiikkapinnoite) ja akustoituja pintoja löytyy myös eteistiloista. Akustiikkapinnoitetta on ruiskutettu myös kovalle seinälle suoraan.

”Autotalon katolla sijaitsevaan 13.kerrokseen toteutettiin vanhojen 80-luvulla rakennettujen, käyttökiellossa olevien, saunatilojen paikalle nykyaikaiset kokous- ja saunatilat kaupungin parhailla näkymillä. Tiloihin avattiin panoraamaikkunat, joista aukeaa näkymät koko eteläisen Helsingin ylle. Lisäksi tiloissa haluttiin korostaa katon komeita betonisia palkistoja. Laajat panoraamaikkunat seinillä ja näyttävät palkistot katossa asettivat myös kattopinnalle niin visuaalisesti kuin akustisesti korkeat vaatimukset. Näihin tarpeisiin vastasi parhaiten yhtenäinen akustiikkakattopinta, joka toteutettiin Lumirin akustiikkakatolla. Lopputuloksena saatiin arkkitehtonisesti selkeät ja viimeistellyt tilat upeilla näkymillä tinkimättä yhtään tilojen akustiikasta” Petrus Laaksonen, arkkitehti SAFA, Suunnittelujohtaja, Tengbom Oy.

Katso video tilasta: Lumir ja Autotalon 13 krs Sky Lounge

Muut referenssit


Nylund Group, Kirkkonummi


Tieteiden talo, Kruununhaka, HelsinkiOmakotitalo, Vantaa


Mariankatu 3, Kruununhaka, Helsinki


Porkkalankatu 3, Helsinki


Omakotitalo, VantaaEduCity kampusrakennus, Kupittaa, Turku


Arkkitehtitoimisto NOAN, Kruununhaka, Helsinki


Villa Gyllenberg museo, Kuusisaari, Helsinki
Omakotitalo, Tammisalo, Helsinki


Omakotitalo, Kulosaari, HelsinkiKuru Private Resort, Rantasalmi, Saimaa


Runo Hotel, Porvoo


Omakotitalo, Kulosaari, Helsinki

Omakotitalo, Westend, Espoo


Co-Founders Oy, Helsinki


K-Kampus, Helsinki
Kaarina-talo, Kaarina


Eduskuntatalo, Helsinki


IsoKristiina, Lappeenranta


Metsätalo, Helsinki