Laurentiustalo

Nina Kajander

Laurentiustalo, Lohja

Lumir Comfort™ akustiikkapinnoite Lohjan Laurentiustalon aulatilojen seinissä. Akustoivaksi pohjamateriaaliksi on kohteessa valittu Lumir Board. Saumaton ja hiilinegatiivinen akustiikkaratkaisu taipuu kaikkiin sävyihin ja muotoihin säilyttäen aina tilan arkkitehtonisen ilmeen.

Upea uudisrakennus valmistui historiallisen Pyhän Laurin kirkon läheisyyteen. Punatiilinen rakennus sulautuu hyvin historialliseen ympäristöön. ”Uudisrakennuksen julkisivun punatiili on rustiikkinen, ja se on muurattu täyteen saumaan ja saumat on harjattu. Näin syntyy vanhan oloinen pinta, joka viittaa myös läheisen keskiaikaisen kirkon päätyseinään”. Lue lisää Projektiuutisista: Kulttuurikampus täydentyi Lohjan Laurentiustalolla (projektiuutiset.fi).

Laurentiustalo on monenlaisen oppimisen keskus. Talossa on useita suuria ja korkeita tiloja jotka aiheuttivat jo suunnitteluvaiheessa haasteita toimivan akustiikan suhteen. Lumirin biopohjainen ja täysin kotimainen akustiikkamateriaali poistaa hyvin äänen heijastuksia ja siten vähentää suurten tilojen kaikuisuutta ja parantaa tilojen viihtyisyyttä. Lumir pinnoitteella päällystettiin isossa monitoimiaulassa useassa paikassa korkeita seiniä ja lopputulos kannattaa käydä kuulemassa ja näkemässä paikan päällä.

Muut referenssit


Nylund Group, Kirkkonummi


Tieteiden talo, Kruununhaka, HelsinkiOmakotitalo, Vantaa


Mariankatu 3, Kruununhaka, Helsinki


Porkkalankatu 3, Helsinki


Omakotitalo, VantaaEduCity kampusrakennus, Kupittaa, Turku


Arkkitehtitoimisto NOAN, Kruununhaka, Helsinki


Villa Gyllenberg museo, Kuusisaari, Helsinki
Omakotitalo, Tammisalo, HelsinkiOmakotitalo, Kulosaari, HelsinkiKuru Private Resort, Rantasalmi, Saimaa


Runo Hotel, Porvoo


Omakotitalo, Kulosaari, Helsinki
Omakotitalo, Westend, Espoo


Co-Founders Oy, Helsinki


K-Kampus, Helsinki
Kaarina-talo, Kaarina


Eduskuntatalo, Helsinki


IsoKristiina, Lappeenranta


Metsätalo, Helsinki