Nylund Group

Marika Lang

Nylund Group, Kirkkonummi

Lumir Comfort™ hiilinegatiivinen akustiikkapinnoite ruiskutettiin Nylund Yhtiöiden korkeaan valoikkunalliseen tilaan. Valkoinen akustiikkapinnoite ruiskutettiin suoraan sulkumaalauksen jälkeen monen kymmenen vuoden takaisten vanerilevyjen päälle. Aikaisemmin hyvin tummasta tilasta poistettiin vanha portaikko ja tila avattiin ylös kattoikkunoihin asti, jotta päivänvalo pääsee hyvin valaisemaan yrityksen aulatilaa. Korkeaan aulaan saatiin näin raikas ja moderni yleisilme hyvän ääniympäristön kera.

Yrityksen toimitusjohtaja Mathias Nylund toivoi akustiikkaratkaisuksi kotimaista ja ympäristöystävällistä tuotetta, joka olisi myös esteettinen. Tärkeäksi kriteeriksi nousi myös pintojen helppohoitoisuus.

Projektista vastannut sisustussuunnittelija Meri Rapo / DESIGN BY HANNA K. & CO esitteli asiakkaalle vaihtoehtoisia akustiikkaratkaisuja, jotka sopisivat yhteen asiakkaan arvomaailman kanssa. Tuotteiden piti olla kotimaisia, ympäristöystävällisiä, aikaa kestäviä ja laadukkaita.

Lumir valikoitui akustiikkaratkaisuksi, koska edellä mainittujen kriteerien täyttymisen lisäksi Lumirin akustiikkapinnoite ei muuta tilan arkkitehtonista tai sisustuksellista ilmettä lainkaan. Katosta roikkuvia akustiikkaelementtejä ei esimerkiksi haluttu tilaan laittaa, jotta Nylundin upeat valaistusratkaisut saavat pääkonttorissa kaiken ansaitsemansa huomion.

Sisustussuunnittelija Meri Rapon mielestä oli myös hyvin tärkeää, että Lumirin asiantuntija oli mukana prosessissa koko toteutuksen ajan ja hän pystyi tutustumaan tilaan jo tarjousvaiheessa. Asiakas on lopputulokseen todella tyytyväinen ja akustiikkaratkaisu tulee säilymään tilassa muuttumattomana vuosikaudet.

Muut referenssitLe Bloom klubi, Helsinki
Tieteiden talo, Kruununhaka, HelsinkiOmakotitalo, Vantaa


Mariankatu 3, Kruununhaka, Helsinki


Porkkalankatu 3, Helsinki


Omakotitalo, VantaaEduCity kampusrakennus, Kupittaa, Turku


Arkkitehtitoimisto NOAN, Kruununhaka, Helsinki


Villa Gyllenberg museo, Kuusisaari, Helsinki
Omakotitalo, Tammisalo, HelsinkiOmakotitalo, Kulosaari, HelsinkiKuru Private Resort, Rantasalmi, Saimaa


Runo Hotel, Porvoo


Omakotitalo, Kulosaari, Helsinki

Omakotitalo, Westend, Espoo


Co-Founders Oy, Helsinki


K-Kampus, Helsinki
Kaarina-talo, Kaarina


Eduskuntatalo, Helsinki


IsoKristiina, Lappeenranta


Metsätalo, Helsinki