Omakotitalo

Marika Lang

Omakotitalo, Lahti

Lumirilla oli ilo olla akustoimassa tätä upeaa ja modernia arkkitehti Pet Michaelin suunnittelemaa kivitaloa Lahdessa.

Projekti lähti liikkeelle siitä, kun talon sisustuksesta vastannut Esko Saarenoja Ars Bureau Oy´sta soitti Lumirin myyntiin ja kertoi alustavasti kohteesta. Sen jälkeen kävimme keskusteluja eri ratkaisuista sekä myös toteutuksen detaljiikasta. Näiden keskustelujen ja pohjapiirustuksiin tutustumisen jälkeen teimme asiakkaalle tarjouksen talon korkean olohuoneen, arkiolohuoneen ja silta-alueen yhtenäisen alakattopinnan akustoinnista.

Koska olohuoneen alue on auki ylös toiseen kerrokseen asti ja talossa on runsaasti kovia ikkunapintoja, niin ehdotimme asiakkaalle ratkaisuksi:

Lumir Comforthiilinegativiinen akustiikkapinnoite noin 8 mm sävyssä RAL9016 ja akustoivaksi pohjamateriaaliksi Lumir Wool 20 mm (LW20 primeroidut lasivillalevyt). Reunojen detaljiikkaratkaisuksi suunnittelimme mataliin kipsilevyotsiin asennettavat valkoiset L-listat 28 x 28 mm ja näin Lumirin akustiikkapinnat yhtyvät otsien maalipintoihin erittäin huolellisesti viimeistellyllä tavalla.

Asiakkaamme on tiloihin hyvin tyytyväinen ja uudessa kodissa asuminen on nyt mahdollista ilman tunnelmaa ja rentoutumista häiritseviä kaikuja. Esko Saarenoja Ars Bureau´lta totesi Lumirista projektin jälkeen näin:

Lumir on toimiva ja esteettinen ratkaisu huoneakustiikan parantamiseen. Etenkin korkeissa ja avarissa tiloissa on jälkikaiun pehmentäminen tärkeää asumisviihtyvyyden kannalta. Viimeistelty,  saumaton pinta tekee Lumirista huomaamattoman akustisen elementin. Suosittelen tuotetta mielelläni niin asuin- kuin toimitiloihinkin”

Muut referenssitSpa osasto, HelsinkiLe Bloom klubi, HelsinkiNylund Group, Kirkkonummi


Tieteiden talo, Kruununhaka, HelsinkiOmakotitalo, Vantaa


Mariankatu 3, Kruununhaka, Helsinki


Porkkalankatu 3, Helsinki


Omakotitalo, VantaaEduCity kampusrakennus, Kupittaa, Turku


Arkkitehtitoimisto NOAN, Kruununhaka, Helsinki


Villa Gyllenberg museo, Kuusisaari, Helsinki
Omakotitalo, Tammisalo, HelsinkiOmakotitalo, Kulosaari, HelsinkiKuru Private Resort, Rantasalmi, Saimaa


Runo Hotel, Porvoo


Omakotitalo, Kulosaari, Helsinki

Omakotitalo, Westend, Espoo


Co-Founders Oy, Helsinki


K-Kampus, Helsinki
Kaarina-talo, Kaarina


Eduskuntatalo, Helsinki


IsoKristiina, Lappeenranta


Metsätalo, Helsinki