Lumir Board – Akustoiva, turvallinen ja saumaton seinä- tai kattopinta nopeasti

Lumir akustiikkaratkaisut ovat kestävä ja siisti tapa vähentää tilojen jälkikaikua asunnoissa, julkisissa tiloissa, kouluissa, toimistoissa ja liiketiloissa. Sopii sekä uudis– että korjausrakentamiseen. Värin ja pintarakenteet voit valita.
lumir_raision_mylly3

Kauppakeskus Myllyn laajennuksessa Raisiossa päädyttiin Lumir Board -ratkaisuun

Säästää työtä ja aikaa asennettaessa

Lumir Board on helppo ja nopea tapa saada saumaton, akustoiva alakatto tai seinäpinta.  Tarkoitukseensa kehitetyt Knauf Cleaneo Lumir-levyt kiinnitetään runkoon tai koolaukseen ja ruiskutetaan noin 6 mm:n paksuisella Lumir-kerroksella. Saumattoman pinnan ruiskutus on nopeaa tehokkaan ruiskutuskaluston avulla. Viimeistelet isotkin pinta-alat päivässä.

Lumir säästää sinut monelta työvaiheelta. Ei villalevyjen asennusta, saumauksia, tasoituksia eikä kittauksia.

Käytännössä Lumirin asennus on helpompaa kuin kipsilevykaton maalaaminen.

Saumaton, tasainen ja väriltään muuttumaton

Pinnan karheutta voidaan säätää. Lumir Boardin pinta voidaan sävyttää RAL- tai NCS-värikarttojen mukaan, joten se mukautuu luontevasti erilaisiin sisustustyyleihin.

Lumir Board pitää värinsä ajan kuluessa, ilmatiiviin rakenteen ansiosta. Saat täysin tasaisen, yhtenäisen ja saumattoman pinnan, jossa ei ole värieroja.

Kestävä ja työstettävä

Luonnon sideaineet antavat Lumir-pinnalle joustavuutta. Tuloksena on luja ja kestävä pinta. Lumir Board kestää kolhuja, sitä voidaan hioa ja se on helposti korjattavissa.

Lumir Board sopii myös vaivattomasti seinien akustointiin. Pinta on iskunkestävä, joten se sopii myös esimerkiksi liikuntasaliin.

Turvallinen materiaali

Lumir Board on paloluokaltaan B-s1-d0, M1-luokiteltu tuote, joka on VTT:n ja Työterveyslaitoksen testaama. Lumir ei muodosta formaldehydiä tai VOC-päästöjä. Biokuitupohjainen Lumir tasaa myös sisäilman kosteusvaihteluita.

Lumir akustiikkapinnoitteen pääraaka-aineena on suomalainen kuusi. Myös sideaineet ovat kasvipohjaisia. Kotimaisuusaste on yli 50%.

 

Lumir  Board – tietoa

Äänen

absorptiosuhde

 board-fi

Palokäyttäytyminen

 B-s1-d0 (EN 13501-1)

Puhtaanapito

 Imurointi, pyyhintä kuivalla tai nihkeällä

Ympäristö

 Biokuitupohjainen, suomalainen tuote. Sideaineet kasvipohjaisia.

Sisäilma

 M1-luokitus, VTT:n ja Työterveyslaitoksen testaama.

 Ei muodosta formaldehydiä tai VOC-päästöjä.

Iskunkestävyys

 Luja rakenne, joka soveltuu esimerkiksi liikuntasalien kattomateriaaliksi.

Käyttö

  • Täysin tasainen pinta esim. alakattoihin ja seiniin ilman saumoja ja värieroja
  • Yksityisiin ja julkisiin tiloihin
  • Uudis- ja korjausrakentamiseen

Referenssit

Asennusohjeet:

Lataa Lumir detailit (pdf)

Lataa levynasennusohje (pdf)

Lataa cad kuva (zip/dwg)

Coolia Lumir

Coolia Lumir –kattoviilennysjärjestelmä on uudenlainen tapa viilentää sisäilmaa ja parantaa akustiikkaa

Coolia Lumir on vesikiertoinen, akustoiva ja täysin saumaton alakatto. Tuotteen pohjalla käytetään Warmian Coolia -akustiikkapaneelia, jonka päälle ruiskutetaan Lumir Comfort- pinnoite. Järjestelmä vaimentaa tehokkaasti jälkikaiuntaa heikentämättä paneelin viilennys- tai lämmitystehoa.

Vesikiertoinen Coolia-kattojäähdytysjärjestelmä on uusi, moderni tapa toteuttaa rakennuksen jäähdytys. Järjestelmä perustuu lattialämmityksestäkin tuttuun säteilytekniikkaan. Tämän ansiosta järjestelmä on täysin äänetön ja vedoton sekä kompaktin kokoinen. Järjestelmä soveltuu myös lämmittämiseen, mikä antaa kustannustehokkuutta tietyissä kohteissa.

Lumir Comfort on Suomessa kehitetty pinnoite jonka pääraaka-aineena ovat kotimaiset biokuidut. Kuten muutkin Lumirin ratkaisut, saumaton Coolia Lumir viilentävä sisäkatto voidaan sävyttää RAL- ja NCS-värikarttojen mukaan.