Lumir akustiikkaratkaisut

Lumirin saumattomat akustiikkaratkaisut perustuvat biokuitupohjaiseen pinnoitteeseen.

Lumirin pinnoitteiden pääraaka-aineena toimivat suomalaiset puupohjaiset biokuidut. Pinnoitteessa hyödynnetään kuitujen luontaisia ominaisuuksia joiden ansiosta ne muodostavat huokoisen, ääntä absorboivan rakenteen. Lumir on tutkimuksissaan osoittanut biokuitujen absorboivan ääntä perinteisesti käytettäviä synteettisiä materiaaleja paremmin
Cucharero et al. 2021

Lumirin akustiikkapinnoite voidaan asentaa suoraan lähes mille tahansa pinnalle. Akustiikkaratkaisut voidaan toteuttaa käyttämällä pinnoitteen alla erilaisia akustisia materiaaleja, kuten LumirBoardia (LB) tai LumirWoolia (LW). Tällaisilla yhdistelmärakenteilla päästään erittäin hyviin akustisiin ominaisuuksiin ja jopa A akustiikkaluokkaan. Pohjarakenne voi koostua useista eri materiaaleista sillä Lumirin pinnoite peittää ne saumattomasti.

lumir_raision_mylly3

Kauppakeskus Myllyn laajennuksessa Raisiossa päädyttiin Lumir Board -ratkaisuun

Säästää työtä ja aikaa asennettaessa

Lumirin akustiikkaratkaisut ovat helppo ja nopea tapa saada saumaton, akustoiva alakatto tai seinäpinta. LumirBoard- ja LumirWool-levyt asennetaan puskuun ja ruiskutetaan n. 6-8 mm paksuisella pinnoitekerroksella, joka muodostaa siistin ja saumattoman pinnan.

Saumattoman pinnan ruiskutus on nopeaa tehokkaan ruiskutuskaluston avulla. Viimeistelet isotkin pinta-alat nopeasti ja tehokkaasti. Lumir säästää sinut monelta työvaiheelta. Ei saumauksia, tasoituksia eikä kittauksia.

Saumaton, tasainen ja väriltään muuttumaton

Lumirin akustiikkaratkaisut ovat mattapintaisia ja niiden pinnankarheutta voidaan säätää ruiskurappausta vastaavasta pinnasta hyvin sileäksi. Lumirin pinnoitteet voidaan sävyttää RAL- tai NCS-värikarttojen mukaan, joten se mukautuu luontevasti erilaisiin sisustustyyleihin. Lumir-pinnoitteet pitävät värinsä ajan kuluessa. Pinnoite on läpivärjättyä, jolloin pienet vauriot eivät erotu siitä helposti. Lumirin akustiikkaratkaisut kestävät kolhuja ja niitä voidaan korjata hiomalla, täyttämällä kolhut tai ruistuttamalla vaurioitunut alue uudelleen.

Lumir Board sopii myös vaivattomasti seinien akustointiin. Pinta on iskunkestävä, joten se sopii myös esimerkiksi liikuntasaliin.

Kestävä ja työstettävä

Luonnon sideaineet antavat Lumir-pinnalle joustavuutta. Tuloksena on luja ja kestävä pinta. Lumir Board järjestelmä kestää kolhuja, sitä voidaan hioa ja se on helposti korjattavissa.

Lumir Board sopii myös vaivattomasti seinien akustointiin. Pinta on iskunkestävä, joten se sopii myös esimerkiksi liikuntasaliin.

Turvallinen materiaali

Lumirin kaikilla akustiikkaratkaisuilla on B-s1-d0 paloluokitus sekä M1-luokiteltu sisäilmaluokitus. Pinnoitteet ovat vesipohjaisia eikä niistä haihdu haitallisia VOC yhdisteitä. Biokuitupohjainen pinnoite tasaa myös sisäilman kosteusvaihteluita.

 

Lumir  Board – tietoa

Äänen

absorptiosuhde

 

Palokäyttäytyminen

 B-s1-d0 (EN 13501-1)

Puhtaanapito

 Imurointi, pyyhintä kuivalla tai nihkeällä

Ympäristö

 Biokuitupohjainen, suomalainen tuote. Sideaineet kasvipohjaisia.

Sisäilma

 M1-luokitus, VTT:n ja Työterveyslaitoksen testaama.

 Ei muodosta formaldehydiä tai VOC-päästöjä.

Iskunkestävyys

 Luja rakenne, joka soveltuu esimerkiksi liikuntasalien kattomateriaaliksi.

Käyttö

  • Täysin tasainen pinta esim. alakattoihin ja seiniin ilman saumoja ja värieroja
  • Yksityisiin ja julkisiin tiloihin
  • Uudis- ja korjausrakentamiseen

Katso lisää esimerkkejä esitteestämme.

Referenssit

Coolia Lumir

Coolia Lumir –kattoviilennysjärjestelmä on uudenlainen tapa viilentää sisäilmaa ja parantaa akustiikkaa

Coolia Lumir on vesikiertoinen, akustoiva ja täysin saumaton alakatto. Tuotteen pohjalla käytetään Warmian Coolia -akustiikkapaneelia, jonka päälle ruiskutetaan Lumir Comfort- pinnoite. Järjestelmä vaimentaa tehokkaasti jälkikaiuntaa heikentämättä paneelin viilennys- tai lämmitystehoa.

Vesikiertoinen Coolia-kattojäähdytysjärjestelmä on uusi, moderni tapa toteuttaa rakennuksen jäähdytys. Järjestelmä perustuu lattialämmityksestäkin tuttuun säteilytekniikkaan. Tämän ansiosta järjestelmä on täysin äänetön ja vedoton sekä kompaktin kokoinen. Järjestelmä soveltuu myös lämmittämiseen, mikä antaa kustannustehokkuutta tietyissä kohteissa.

Lumir Comfort on Suomessa kehitetty pinnoite jonka pääraaka-aineena ovat kotimaiset biokuidut. Kuten muutkin Lumirin ratkaisut, saumaton Coolia Lumir viilentävä sisäkatto voidaan sävyttää RAL- ja NCS-värikarttojen mukaan.

Lumir Hygiene

Erityisesti sairaalakohteisiin kehitetty akustiikkapinnoite

Lumir Hygiene-pinta tuhoaa siihen joutuvat bakteerit nopeasti.

Pinta voidaan toteuttaa kaikilla Lumir Board järjestelmän pintarakenteilla ( Spray ja Comfort ) ja väreillä .

Hygiene käsittely  ei vaikuta pinnan akustisiin ominaisuuksiin.

Lumir Hygiene-pinta on testattu Escherichia coli ja Staphylococcus aureus (MRSA) bakteereilla Aalto yliopistossa. Testaustapa Vainio- Kaila et al. (2017) BioResources 12(4), 7601- 7614

Testissä ei eläviä bakteereja ollut havaittavavissa 2:n tunnin altistuksen jälkeen.

Lumir Hygienessä käytettävät lisäaineet eivät ole ihmisille vaarallisia.

Lumir Board DB akustiikkaseinä

Lumir Board DB akustiikkaseinä on levyrakenteinen, missä molemmin puolin on akustoiva Lumir Board® levy Lumir Spray 6 mm tai Lumir Comfort 8 mm pinnalla.

Tällä ratkaisulla esim. sähköpistorasiat eivät heikennä seinän dB arvoa ( >48 dB R’w).

Seinän rakentaminen helpottuu, koska käytössä vain 2 levytyyppiä/ 1 rankatyyppi

Seinärakenne max. 4 m korkea

 

Lumir EDGE – kipsikulmaelementit

Koteloiden- ja kaarevien aihioiden valmistus asiakkaan mittojen mukaan

Lumir EDGE on nopea, mittatarkka ja asennuskustannuksia sekä työvaiheita säästävä ratkaisu uudis- ja korjausrakentamiseen.

Kartonkipinnan jäädessä ehjäksi; ei kartonkireunanauhaa, ei hiontaa, ei pölyä

Lumir EDGE tuotteella on helppo koteloida putket, verhoilla ja viimeistellä sisä- ja ulkokulmat, valaisinsyvennykset, otsat jne.

Siistit ja pinnoitettavat mittatarkat elementit kerralla/ minimihukalla kohteeseen.

Työstettävät levyt/ kartonkipintaiset
– kipsilevyt
– palolevyt
– kosteantilan kipsilevyt
– kipsiakustiikkalevyt

Myös erikoislevyiset kipsisoirot lattialämmitysratkaisuihin.

Nopeat ja joustavat toimitusajat, työstökone tiloissamme.