Luonnollinen äänimaisema Lumirin akustiikkaratkaisuilla

Uudis- ja korjauskohteiden alakatot ja seinät visuaalisesti kauniiksi saumattomaksi akustiikkapinnaksi.

Lumirin saumattomat akustiikkaratkaisut perustuvat suomalaisista biokuiduista koostuvaan pinnoitteeseen ja sen kanssa käytettäviin pohjamateriaaleihin. Akustisina pohjamateriaaleina toimivat Lumir Wool (LW) ratkaisussa lasivillalevyt ja Lumir Boardissa (LB) reikäkipsilevyt. Lumirin akustiikkapinnoite voidaan ruiskuttaa liki minkä tahansa pinnan päälle myös suoraan.

Lumir Comfort pinnoitteella struktuurista saadaan rouhea, liki ruiskurappausta jäljittelevä pinta kun taas Lumir Spray viimeistelyllä pinta on liki sileä. Akustiikkapinnoitteesta yli 85% on suomalaista luonnonkuitua. Biopohjaisen pinnoitteen ansiosta akustiikkaratkaisumme ovat aina saumattomia ja pinnoite voidaan sävyttää asiakkaan toivomalla värillä. Näiden ominaisuuksien vuoksi akustiikkaratkaisumme tukevat aina tilan sisustuksellista ja arkkitehtonista ilmettä parhaalla mahdollisella tavalla.

Saumattoman, 6-8 mm paksuisen akustiikkapinnoitteen ruiskutus on nopeaa Lumirin tehokkaan ruiskutuskaluston avulla. Viimeistelet isotkin pinta-alat nopeasti ja tehokkaasti. Lumir säästää sinut monelta työvaiheelta. Ei saumauksia, tasoituksia eikä kittauksia.

Eduskuntatalosta löytyy Lumirin akustiikkaratkaisuja. Näytön takainen seinä on akustoitu Lumir Board (reikäkipsilevy) ja Lumir Comfort akustiikkapinnoitteen avulla. Lue lisää projektista. Kuva: Hanne Salonen/ Eduskunta

Akustiikkaratkaisumme parantavat ihmisten elämänlaatua – kodeissa ja julkisissa tiloissa

Nykyisin rakennetaan usein suuria avoimia tiloja, joissa pulmana on kaikuminen ja ympäristön meluisuus. Avoimissa oppimisympäristöissä, avotoimistoissa ja nykyisten rakennustrendien mukaisissa korkeissa taloissa huono akustiikka heikentää oppimista sekä työtehoa että asumisviihtyvyyttä. Hyvällä akustiikalla parannetaan ihmisten elämänlaatua ja terveyttä.

Katso video Lumirin akustiikkaratkaisun esittelystä Menestystä Metsästä TV sarjan jaksossa, linkki.

Saumaton A-luokan akustiikkaratkaisu – Lumir Wool (LW) ja akustiikkapinnoite

Onko toiveenasi tila, jossa on mahdollisimman korkeatasoinen akustiikka? A-luokan akustiikka toteutetaan Lumirin kehittämällä menetelmällä, joka takaa korkean laadun visuaalisesti ja akustisesti. Rakenteissa käytetään mahdollisimman vähän pohjusteita ja muita kemikaaleja minkä vuoksi rakenteet kestävät muuttumattomina vuosia. Ratkaisu perustuu kotimaisiin biokuituihin pohjautuvaan pinnoitteeseen ja Lumir Wool (LW) yhdistelmään. Rakenteita voidaan toteuttaa sekä 20 mm (LW20) että 40 mm (LW40) paksulla villalla. Olemme toteuttaneet asiakkaillemme lukuisia laadukkaita työskentely-ja mediatiloja, joissa akustiset mittaukset ovat osoittaneet jälkikaiun pienentyneen remontin myötä aivan olennaisesti.

Saumaton ja iskunkestävä akustiikkaratkaisu – Lumir Board (LB) ja akustiikkapinnoite

Kovan kulutuksen tilaan suosittelemme usein Lumir Board (LB) reikäkipsilevy akustiikkaratkaisua. Ratkaisu on hyvin nopea asentaa suurillekin pinnoille; levytys ja pinnoiteruiskutus haluamassasi värissä – valmis. Pinta on näin iskunkestävä, joten tämä on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi liikuntasaliin tai koulun julkisiin tiloihin.

Kuva: Keljonkankaan Yhtenäiskoulu, Jyväskylä. Hyvin akustoitu tila voi olla sekä saumaton että värikäs. Näyttämön ja ruokasalin mustat ja punaiset seinät on akustoitu Lumir Board (reikäkipsilevy) ja Lumir Comfort akustiikkapinnoitteen avulla. Lue lisää projektista täältä

Lumirin akustiikkaratkaisut ovat kestäviä ja turvallisia

Lumirin kaikilla akustiikkaratkaisuilla on B-s1-d0 paloluokitus sekä M1-luokiteltu sisäilmaluokitus. Pinnoitteet ovat vesipohjaisia eikä niistä haihdu haitallisia VOC yhdisteitä. Biokuitupohjainen pinnoite tasaa myös sisäilman kosteusvaihteluita. Akustiikkapinnat ovat läpivärjätyn ominaisuutensa vuoksi helppo hioa ja korjata jälkikäteen. Pinnat pysyvät muuttumattomina vuosikymmenet, samalla pienentäen rakennuksen hiilijalanjälkeä.

Miksi puukuitu on erinomainen akustiikkamateriaali?

Lumirin pinnoitteiden pääraaka-aineena toimivat suomalaiset puupohjaiset biokuidut. Pinnoitteessa hyödynnetään kuitujen luontaisia ominaisuuksia joiden ansiosta ne muodostavat huokoisen, ääntä absorboivan rakenteen. Lumir on tutkimuksissaan osoittanut biokuitujen absorboivan ääntä perinteisesti käytettäviä synteettisiä materiaaleja paremmin
Cucharero et al. 2021. Luonnon sideaineet antavat lisäksi Lumir-pinnalle joustavuutta. Tuloksena on luja ja kestävä pinta. Lumir on kiertotalouden yrityksenä pystynyt yhdistämään ekologisuuden ja akustisen toiminnallisuuden yhteen innovatiivisella tavalla.

Lue lisää akustiikasta ja miten eri akustiikkaratkaisumme absorboivat ääntä, sivumme Parempi akustiikka osiosta.

Käyttö

  • Alakatot ja seinät
  • Uudis- ja korjausrakentamiseen
  • Kodit, toimistot, koulut, ravintolat, ostoskeskukset, hotellit ja muut julkiset tilat (myös suojelukohteet)

Edut

  • Esteettinen: saumaton, muokattavat värit ja muodot, piilottaa tekniset laitteet
  • Kestävä: hiottava ja korjattava. Säilyy muuttumattomana vuosikaudet
  • Ekologinen: varastoi ilman hiilidioksidia koko tuotteen elinkaaren ajan
  • Turvallinen: pinnoitteet ovat vesipohjaisia eikä niistä haihdu haitallisia VOC yhdisteitä
Miten pääset akustiikkasuunnittelussa eteenpäin? Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä luonnollinen äänimaisema heti seuraavaan projektiisi!
Tilaa uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa sisustuksellisista akustiikkaratkaisuistamme.
Tilaa uutiskirje
Tutustu lähemmin referenssikohteisiimme täältä.
Referenssit

Muut ratkaisut

Lumir kattoviilennysjärjestelmä

Sisäilmaa on mahdollista viilentää ja samalla parantaa akustiikkaa. Lumirin kattoviilennysjärjestelmä on vesikiertoinen, akustoiva ja täysin saumaton alakatto. Tuotteen pohjalla käytettävän akustiikkapaneelin päälle ruiskutetaan Lumir Comfort akustiikkapinnoite. Järjestelmä vaimentaa tehokkaasti jälkikaiuntaa heikentämättä paneelin viilennys- tai lämmitystehoa. Lumirin kattojäähdytysjärjestelmä on uusi, moderni tapa toteuttaa rakennuksen jäähdytys. Järjestelmä perustuu lattialämmityksestäkin tuttuun säteilytekniikkaan. Tämän ansiosta järjestelmä on täysin äänetön ja vedoton sekä kompaktin kokoinen. Järjestelmä soveltuu myös lämmittämiseen, mikä antaa kustannustehokkuutta tietyissä kohteissa. Lumir Comfort on Suomessa kehitetty akustiikkapinnoite jonka pääraaka-aineena ovat kotimaiset biokuidut. Kuten muutkin Lumirin ratkaisut, viilentävä sisäkatto voidaan sävyttää RAL- ja NCS-värikarttojen mukaan.