Aalto-yliopisto Töölön lukusali

Marika Lang

Aalto-yliopisto Töölön lukusali, Helsinki

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy (Acre) omistamassa Aalto-yliopisto Töölön kiinteistössä sijaitsee kauppakorkeakoulun vanha lukusali. Vanhan kauppakorkeakoulun tilat peruskorjattiin 1950-luvun henkeen ja samalla perinteikäs kiinteistö sai uuden nimen.

Kiinteistön vanhan lukusalin akustiikka oli ongelmallinen ja se kaipasi huomattavaa parannusta, koska kyseisen tilan akustiikka on EU:n saavutettavuusdirektiivin ja Aalto-yliopiston infrastruktuurin periaatteiden vastainen. Museovirasto hyväksyi Lumirin ehdotuksen akustiikkaratkaisuksi, joka perustui ruiskutettavaan Lumir Comfort™ akustiikkapinnoitteeseen, joka ei muuta tilan arkkitehtonista ilmettä lainkaan. Lopputulos oli näkymätön, kuten Aalto-yliopiston julkaisema video hyvin demonstroi.

 

Tilan takaseinän alaosaan asennettiin Lumir Board (LB) ja yläosaan Lumir Wool (LW40) akustoiviksi pohjamateriaaleiksi ja molemmat akustiset rakenteet ruiskutettiin saumattomiksi olemassa olevan seinän sävyyn Lumir Comfort™ pinnoitteella. Yksi seinä primeroitiin ja pinnoitettiin suoraan betonin päälle oikean sävyisellä Lumir Comfort pinnoitteella.

Ääniympäristön parannus lukusalissa on dramaattinen ja sitä kuvastaa myös hyvin akustiikkamittaukset ennen ja jälkeen peruskorjauksen:

Linkit aihetta käsitteleviin artikkeleihin:

Muut referenssit


Nylund Group, Kirkkonummi

Tieteiden talo, Kruununhaka, HelsinkiOmakotitalo, Vantaa


Mariankatu 3, Kruununhaka, Helsinki


Porkkalankatu 3, Helsinki


Omakotitalo, VantaaEduCity kampusrakennus, Kupittaa, Turku


Arkkitehtitoimisto NOAN, Kruununhaka, Helsinki


Villa Gyllenberg museo, Kuusisaari, Helsinki
Omakotitalo, Tammisalo, HelsinkiOmakotitalo, Kulosaari, HelsinkiKuru Private Resort, Rantasalmi, Saimaa


Runo Hotel, Porvoo


Omakotitalo, Kulosaari, Helsinki

Omakotitalo, Westend, Espoo


Co-Founders Oy, Helsinki


K-Kampus, Helsinki
Kaarina-talo, Kaarina


Eduskuntatalo, Helsinki


IsoKristiina, Lappeenranta


Metsätalo, Helsinki