Alvar Aalto: Kanavaranta 1 toimistotilat

Marika Lang

Alvar Aalto: Kanavaranta 1 toimistotilat, Helsinki

Alvar Aalto suunnitteli ikonisen pääkonttorin alunperin Enso Gutzeitille vuonna 1962. Kanavaranta 1 kiinteistö on nyt peruskorjattu yrityksille vuokrattaviksi toimistotiloiksi ensimmäistä kertaa pitkän metsäteollisuuteen liittyvän historiansa aikana.

Lumir on akustoinut kiinteistön tiloja useissa eri vaiheissa. Henkilöstöravintola akustiikkapinnoitettiin jo vuonna 2020 ja vuoden 2022 lopussa valmistuivat toisen ja kolmannen kerroksen toimistotilat. Akustiikkaratkaisu perustuu Lumir Comfort hiilinegatiiviseen akustiikkapinnoitteeseen ja Lumir Board reikäkipsilevyyn, joka asennettiin alakattoihin akustoivaksi pohjamateriaaliksi. Työpisteiden (work pods) akustiikkaa tehostettiin asentamalla LW40 eli Lumir Wool 40 mm lasivillalevyt Lumir Comfort akustiikkapinnoitteen alle.

Akustoimissamme toimistotiloissa toimii nyt DLA Piper Finland Oy. ”Toimistomme ääniympäristö on miellyttävä ja harmoninen. Ammattitaitoisen akustiikkasuunnittelun ja korkealaatuisten akustiikkaratkaisujen ansiosta työskentely avoimissa työtiloissa on rauhallista”, kertoo Asianajotoimisto DLA Piper Finland Oy:n Managing Partner Ilkka Liljeroos.

Kanavaranta 1 pää- ja arkkitehtehtisuunnittelusta on vastannut Ark-byroo. Referenssikuvat toimistotiloista on julkaistu Ark-byroon ja DLA Piper Finland Oy luvalla. Kuva ulkoapäin: Helsinki Partners. Lue lisää muutossuunnitelmasta ja toteutuksesta Ark-byroon sivulta.

Alvar Aallolle oli tyypillistä luonnonmateriaalien ja orgaanisten muotojen käyttö, joilla pyrittiin luomaan tasapainoittava ja toisaalta innostava tunnelma. Lumir aidosti luonnonmukaisena ja kotimaisena hiilinegatiivisena materiaalina tukee näitä tavoitteita erinomaisen hyvin.

Lue lisää Lumirin muista Alvar Aalto kohteista täältä. 

Muut referenssitSpa osasto, HelsinkiLe Bloom klubi, HelsinkiNylund Group, Kirkkonummi


Tieteiden talo, Kruununhaka, HelsinkiOmakotitalo, Vantaa


Mariankatu 3, Kruununhaka, Helsinki


Porkkalankatu 3, Helsinki


Omakotitalo, VantaaEduCity kampusrakennus, Kupittaa, Turku


Arkkitehtitoimisto NOAN, Kruununhaka, Helsinki


Villa Gyllenberg museo, Kuusisaari, Helsinki
Omakotitalo, Tammisalo, HelsinkiOmakotitalo, Kulosaari, HelsinkiKuru Private Resort, Rantasalmi, Saimaa


Runo Hotel, Porvoo


Omakotitalo, Kulosaari, Helsinki

Omakotitalo, Westend, Espoo


Co-Founders Oy, Helsinki


K-Kampus, Helsinki
Kaarina-talo, Kaarina


Eduskuntatalo, Helsinki


IsoKristiina, Lappeenranta


Metsätalo, Helsinki