EduCity kampusrakennus

Marika Lang

EduCity kampusrakennus, Kupittaa, Turku

Lumir toteutti Turun EduCity kampukseen noin 2000 m2 pääosin akustisia seiniä lukuisine eri väreineen. Lumirin biopohjaisia hiilinegatiivisia akustiikkaratkaisuja löytyy useissa eri sävyissä neuvotteluhuoneista, betoniseinistä ja myös tummat kulkusillat on akustoitu Lumir Comfort akustiikkapinnoitteella. Akustoivana pohjamateriaalina seinissä ja kulkusilloissa on pinnoitteen alla käytetty LB eli Lumir Boardia (reikäkipsilevyä). Kuvien lisäksi katso SIGGE Arkkitehtien video, jossa kohdassa 0:54 näkyy vaaleanpunainen Lumirin pinnoittama neuvotteluhuone. Kuvakaappaus löytyy kuvakollaasista ja linkki videoon on tässä. 

Tilaratkaisut, lasiseinät, puupinnat, vehreät ulkoterassit sekä monipuoliset sisustus- ja teknologiaratkaisut ilmentävät rakennuksen suunnittelua ohjanneita periaatteita, kuten helppoa saavutettavuutta, hyvinvoinnin edistämistä ja kestävää kehitystä. Huoneakustiikka on olennainen käyttäjien yleiseen hyvinvointiin vaikuttava tekijä ja Lumirin akustiikkaratkaisut ovat lisäksi hiilinegatiivisia, mikä osaltaan edesauttaa kestävää rakentamista.

EduCitylle on myönnetty arvostettu LEED Platinum -ympäristösertifikaatti. LEED on yhdysvaltalainen sertifiointijärjestelmä, joka pyrkii vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Sertifikaatissa on neljä luokkaa: perustaso, hopea, kulta ja platinum. LEED-sertifikaatin saaneita rakennuksia on Suomessa yhteensä 256, joista platinum-tasolle on yltänyt 41 kiinteistöä.

”Pisteitä tuli myös hyvästä sisäympäristön laadusta, joka on saavutettu käyttämällä vähäpäästöisiä materiaaleja niin maaleissa, pinnoitteissa kuin lattiassakin”, kertoi Olli Rosenberg, kiinteistöjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt (EduCityn rakennuttaja) tiedotteessaan.

Lähteet:

EduCity kuvia ja videolinkki: Vesa Loikas/Sigge Arkkitehdit

EduCity – uuden ajan kampusrakennus – Turun ammattikorkeakoulu (turkuamk.fi) ja

EduCitylle LEED Platinum -ympäristösertifikaatti – ePressi

Muut referenssitNylund Group, Kirkkonummi


Tieteiden talo, Kruununhaka, HelsinkiOmakotitalo, Vantaa


Mariankatu 3, Kruununhaka, Helsinki


Porkkalankatu 3, Helsinki


Omakotitalo, VantaaArkkitehtitoimisto NOAN, Kruununhaka, Helsinki


Villa Gyllenberg museo, Kuusisaari, Helsinki
Omakotitalo, Tammisalo, HelsinkiOmakotitalo, Kulosaari, HelsinkiKuru Private Resort, Rantasalmi, Saimaa


Runo Hotel, Porvoo


Omakotitalo, Kulosaari, Helsinki

Omakotitalo, Westend, Espoo


Co-Founders Oy, Helsinki


K-Kampus, Helsinki
Kaarina-talo, Kaarina


Eduskuntatalo, Helsinki


IsoKristiina, Lappeenranta


Metsätalo, Helsinki