Lumir Alvar Aallon kohteissa

Marika LangYleinen

TÄNÄÄN LIPUTETAAN (3.2)! Alvar ja Aino Aallon sekä suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun päivän kunniaksi. Päivän juhlistamiseksi pääsette kurkistamaan Lumirin Alvar Aalto kohteisiin.

Teemana on kestokulttuuri, mikä sopii Lumirin hiilinegatiivisille akustiikkaratkaisuille erittäin hyvin. Me luomme kestokulttuuria jokaisen projektimme myötä, sillä ratkaisumme pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä ja kestävät muuttumattomina vuosikymmenet. Aina alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen. 

Kohde 1. Alvar Aalto – Stora Enson henkilöstöravintola, Kanavaranta 1, Helsinki.

Stora Enson pääkonttori (ennen Enso-Gutzeit) on Helsingin Katajanokalla sijaitseva Alvar Aallon vuonna 1962 suunnittelema toimistorakennus.

Ravintolan osin kaarevat päätyseinät ruiskutettiin suoraan kovalle pinnalle Lumirin hiilinegatiivisella Lumir Comfort akustiikkapinnoitteella ja näin säilytettiin alkuperäisten messinkilistojen upeat yksityiskohdat. Muilla seinillä pinnoitteen alla on lisäksi akustoivana taustamateriaalina Lumir Board (LB). Myös katossa olevat otsapinnat pinnoitettiin ja ikkunan viereinen tasainen katto on korvattu LB rakenteella.

Stora Enson henkilöstöravintola, Kanavaranta 1, Helsinki. Lumirin akustiikkaratkaisu on kuvattu yllä.

Kohde 2. Alvar Aalto – Keski-Suomen museo, Jyväskylä.

Alvar Aallon suunnittelema museorakennus on valmistunut vuonna 1960.

Alvar Aallon suunnittelema museorakennus vuodelta 1960.

Museon työ- ja neuvotteluhuoneissa haluttiin säilyttää alkuperäisen kaltaiset katot samalla tilojen akustiikkaa parantaen. Näyttelytilan tekniikkaseinän sävy valittiin arkkitehdin suunnitelman mukaisesti läpivärjätyksi harmaaksi. Alakattojen ja seinien akustiikkaratkaisu muodostui Lumir Board levyistä ja Lumir Comfort – hiilinegatiivisesta akustiikkapinnoitteesta. Pinnoite oli viimeistelty liki sileäksi.

Museon näyttelytila, jossa tekniikkaseinässä on Lumir Board ja Lumir Comfort läpivärjättynä akustiikkapinnoitteena.

Lumirin akustiikkaratkaisujen edut Alvar Aallon kohteissa: saumaton estetiikka, taipuu arkkitehdin suunnittelemiin muotoihin ja sävyihin, hiilinegatiivinen akustiikkamateriaali pienentää tilojen hiilijalanjälkeä.

Lue lisää Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä 3-6.2.2022 täältä, Archinfo Finland. Voit osallistua myös Archinfon kilpailuun postaamalla kestävää arkkitehtuuria tai muotoilua kuvaavan kohteen tai esineen tagillä #kestokulttuuri. Saat halutessasi lainata kuvan vaikka tästä meidän uutisestamme, kunhan lisäät kuvaan myös tunnisteen #lumiracoustics.

Luonnollista akustiikkaa. Esteettisesti, ekologisesti ja kestävästi.