Lumir mukaan kansainväliseen ICA2022 akustiikka-alan konferenssiin Etelä-Koreaan

Marika LangYleinen

Akustikkomme ja tohtoriopiskelijamme Jose Cucharero Moya suuntaa 18-24.10 Etelä-Koreaan esittelemään Lumirin akustiikkatutkimusta, jossa hän kertoo puukuitujen ominaisuuksien vaikutuksesta äänenabsorptioon molekulaarisella, mikroskooppisella ja makroskooppisilla tasoilla.

Lumir tutkii puukuitujen äänenabsorptio-ominaisuuksia molekulaarisella, mikroskooppisella ja makroskooppisilla tasoilla.
Puukuitu on luontaisen huokoisuutensa ansiosta erinomainen akustiikkamateriaali.
Lue lisää Lumirin tieteellisistä julkaisuista: lumir.fi/Akustiikka.

”Tässä tutkimuksessa me olemme tarkastelleet puukuitujen äänenabsorptio-ominaisuuksia eri mittasuhteissa, alkaen yksittäisten puukuitujen kemiallisista ja rakenteellisista ominaisuuksista, edeten useiden puupohjaisten selluloosakuitujen yhdessä muodostamaan huokoiseen rakenteeseen. Lopulta tutkittiin puukuitupohjaisen materiaalin sijoituksen vaikutusta huoneakustiikkaan”, kertoi Jose väitöskirjatutkimuksestaan.

Jose kirjoittaa väitöskirjaansa Aalto Yliopiston Signaalinkäsittelyn ja Akustiikan laitokselle. Tekniikan tohtori Tuomas Hänninen on Josen väitöskirjaohjaaja ja Aalto Yliopiston vastuuprofessorina toimii Tapio Lokki.

Lumir kiittää Puunjalostusinsinöörejä konferenssimatkan tukemisesta.

Tutustu lähemmin Lumirin tieteellisiin julkaisuihin sivumme Akustiikka osiosta.