Lumir merkittävissä tiedejulkaisuissa

Marika LangYleinen

Lumir on yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa mukana kahdessa uudessa merkittävässä tieteellisessä julkaisussa, joissa tutkittiin vaihtoehtoisia biomateriaaleja äänen absorptioon.

Ensimmäisessä tutkimuksessa tutkittiin pektiinistä valmistettujen kryogeelien käyttöä äänenabsorptiomateriaaleina. Kehitetyt kryogeelit ovat erittäin kevyitä rakenteita ja tutkimuksessa osoitettiin, että niillä on korkea puristusmoduli, alhainen lämmönjohtavuus ja erinomaiset äänenabsorptio ominaisuudet. Tutkimus Maximizing sound absorption, thermal insulation, and mechanical strength of anisotropic pectin cryogels on julkaistu arvostetussa Chemical Engineering Journal tieteellisessä lehdessä.

Linkki artikkeliin: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1385894723009671?via%3Dihub

Toisessa tutkimuksessa valmistimme ja tutkimme puujätekutterilastuista, sellukuiduista ja sellujauheesta valmistettujen täysin biopohjaisten materiaalien äänenabsorptiota ja mekaanisia ominaisuuksia. Tutkimus Preparation of fully bio-based sound absorbers from waste wood and pulp fibers by foam forming on julkaistu BioResources lehdessä. Linkki artikkeliin:  

Lisätiedot:

Jose Cucharero Moya, akustikko/tohtoriopiskelija, jose.cuchareromoya@lumir.fi