Aidosti kestävällä akustiikkaratkaisulla kohti vuotta 2023. Lumirin avulla kerralla valmista.

Marika LangYleinen

Kestävän rakentamisen ja sisustamisen hengessä kysyen, onko järkeä korjata aivan uutta? Huoneakustiikan huomioiminen varhaisessa tilasuunnitteluvaiheessa on äärimmäisen tärkeää, jotta uudisrakennuksesta saadaan kerralla valmista. Muuten voi käydä niin, että valmis tila ei olekaan käyttötarkoitukseensa nähden toimiva ja silloin pitääkin pian jo korjata. Tämä malli ei vastaa kestävän rakentamisen tavoitteita. Toki tilaan voidaan aina jälkikäteen tuoda erillisiä akustisia elementtejä, mutta mikäli tila halutaan sisustaa tietyn tyylin mukaisesti ilman kompromisseja, niin silloin tilan olisi hyvä olla valmiiksi akustoitu jo itsessään. Tilasuunnittelusta ja rakennusprojekteista päättävät voivat tuoda selkeitä etuja käyttäjille valitsemalla saumattoman akustiikkaratkaisun.

Saumattomuuden huippu

Lumir markkinoiden ainoana akustiikkapinnoitteena täyttää seuraavat kolme tärkeää kriteeriä:

Hiilinegatiivinen (ympäristöseloste) – yli 80% kotimaista puupohjaista biokuitua

✅ Akustinen pinnoite –  Lumirin 6-8 mm paksuinen pinnoitekerros akustoi jo itsessään puukuidun huokoisen rakenteen ansiosta – kyse ei ole siis vain ”meikkikerroksesta”, jonka tarkoitus on peittää varsinaiset akustiikkamateriaalit. Tämän takia akustiikkapinnoitteemme voidaan ruiskuttaa kaikkien kovien pintojen päälle myös suoraan. Näin voidaan usein säästää muissa materiaaleissa ja tilan ilme ei akustoinnin myötä muutu lainkaan

Akustiikkapinnoite saadaan kaikissa väreissä. Ei vain muutamissa määritellyissä sävyissä, vaan käytännössä kaikissa yleisten värikarttojen sävyissä. Pinnoite läpivärjätään, joka mahdollistaa myös pintaan tehtävät myöhemmät korjaukset

Saumattomissakin on siis eroja ja kaikki saumaton ei ole akustiikkaa. Jos haet saumatonta akustiikkaa jossa yhdistyy esteettisyyden lisäksi toiminnallisuus ja kestävyys, niin Lumir on hyvä vaihtoehto.

Kenen vastuulla on kestävien rakennusmateriaalien valinta?

Rakennusliikkeiden strategioissa painottuvat ympäristö- ja yhteiskuntavastuut ja kuluttajat ovat entistä valveutuneempia ja osaavat jo vaatia aidosti kestäviä rakennusmateriaaleja. Ympäristöministeriö teetti vuonna 2017 selvityksen tiekartasta, jolla vähennetään rakentamisen ja erityisesti rakennusmateriaalien hiilijalanjälkeä sekä edistetään Suomen rakennus- ja kiinteistöalaa koskevia ilmastotavoitteita. Kyselytutkimukseen perustuen noin kolmasosa vastaajista katsoi, että rakennusmateriaalien CO2-päästöjen hallinta kuuluu hankkeessa arkkitehdeille, ja 15 % katsoo kyseessä olevan rakennesuunnittelijoiden tehtävän. Neljäsosa vastaajista katsoi, että kyseessä olisi uusi suunnitteluala- tai tehtävä.

Kuluttajien ja julkisten tilojen käyttäjien toiveisiin kestävistä rakennusmateriaaleista on meidän kaikkien osapuolten kyettävä vastaamaan, jotta aitoa muutosta alalla syntyy. Kyseessä on siis meidän kaikkien vastuu.

Me Lumirilla teemme kaikkemme, jotta me yhteistyökumppaneidemme avulla voimme olla luomassa tulevaisuuden hiilineutraalin yhteiskunnan mukaisia vastuullisesti rakennettuja tiloja.

Tässä on meidän jokavuotinen Uuden Vuoden lupauksemme teille.

Näillä pohdinnoilla toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2023!

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2023!