Oodi keskustakirjasto

Marika Lang

Oodi keskustakirjasto, Helsinki

Lumir on vuonna 2019 akustiikkapinnoittanut Helsingin keskustakirjasto Oodin valkoisia seiniä 1-3 kerrosten alueella noin 500m2 alueelta. Lisäksi kolmannen kerroksen satutaivaan tummansininen alakatto on Lumir Comfort läpivärjätty akustiikkakatto. Ylimmän kerroksen eli lukutaivaan isot valkoiset pilarit ovat myös kauttaaltaan pinnoitettu Lumirin toimesta.

”Oodissa ei ole tehty kompromisseja, vaan arkkitehtien suunnitelmia on pyritty noudattamaan uskollisesti”, toteaa Oodin vastaava työnjohtaja Tero Seppänen YIT:ltä. ”Tällaisia rakennuksia ei kukaan tee yksin, vaan avain hankkeen onnistumiseen ja erilaisten haasteiden ratkaisemiseen on ollut osapuolien tiivis yhteistyö. On ollut upeaa johtaa työmaata, jossa on työskennellyt joukko alan parhaita tekijöitä. Luovutamme työpanoksemme tuloksen kaupunkilaisten käyttöön tuleviksi vuosikymmeniksi suurella ilolla.”

”Kilpailua varten tekemämme suunnitelma vastasi kaupunkilaisten unelmiin arkkitehtuurilla, jonka kaikki halusivat rakentaa. Luonnos alkoi vastustamattomasti muuttua hämmästyttäväksi ja erittäin järkeväksi rakennukseksi, eikä sen poikkeuksellisia ominaisuuksia kyseenalaistettu, koska ne ovat osiaan suurempi kokonaisuus. Nähdäksemme valmis rakennus vastaa kilpailuehdotusta ja alkuperäistä ideaa erinomaisesti, ja maltamme tuskin odottaa, miten kaupunkilaiset ottavat rakennuksen haltuunsa”, kuvaavat Oodia Arkkitehtitoimisto ALAn osakkaat Juho GrönholmAntti Nousjoki ja Samuli Woolston.

Lainaukset: Uuden ajan kirjasto Oodi aukeaa itsenäisyyspäivän aattona | Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala (sttinfo.fi)

Muut referenssit
Nylund Group, Kirkkonummi


Tieteiden talo, Kruununhaka, HelsinkiOmakotitalo, Vantaa


Mariankatu 3, Kruununhaka, Helsinki


Porkkalankatu 3, Helsinki


Omakotitalo, VantaaEduCity kampusrakennus, Kupittaa, Turku


Arkkitehtitoimisto NOAN, Kruununhaka, Helsinki


Villa Gyllenberg museo, Kuusisaari, Helsinki
Omakotitalo, Tammisalo, HelsinkiOmakotitalo, Kulosaari, HelsinkiKuru Private Resort, Rantasalmi, Saimaa


Runo Hotel, Porvoo


Omakotitalo, Kulosaari, Helsinki

Omakotitalo, Westend, Espoo


Co-Founders Oy, Helsinki


K-Kampus, HelsinkiKaarina-talo, Kaarina


Eduskuntatalo, Helsinki


IsoKristiina, Lappeenranta


Metsätalo, Helsinki